لابراتوار نوآوری شهر آینده پلتفرمی است برای کنش طراحان انسان-محور، استراتژیستهای طراحی، و کسانی که به حل مسئله از راه طراحی علاقهمند هستند تا با مشارکت و تجربهگری به ایجاد نوآوری بپردازند. شهر آینده برای استارتآپها نقش همکار رشد را بازی میکند تا بتوانند از تجربیات و داشتههای طراحان و استراتژیستهای با تجربه بهره بگیرند و همینطور برای سازمانهای بزرگتر به عنوان مشاور نوآوری عمل کرده تا با بکارگیری ظرفیتهای نوآوری دستاوردهای جدیدی در مسیر توسعه خود کسب کنند.
سرآغاز
«شهر آینده» حاصل همفکری حمیدرضا موسوی و ماهان مهرورز بوده که در سال ۱۳۹۵ به فکر ایجاد یک «لابراتوار نوآوری» افتادند. حمیدرضا که تخصصاش مسألهيابى و طرحريزى فرآيند حل مسأله است، به دنبال تغيير نقش از یک نهاد مشاور به يك نهاد توسعهگر بود. ماهان هم پس از تحصیل و پژوهش در رشتههای فنآوری و طراحی دنبال به کار بستن فرایندهای سازمانیافته نوآورانه و طراحی مسئله-محور بود.
لابراتوار نوآوری ما بر اساس تفکر طراحانه و معماری سیستم شکل گرفته. ما با همراهی گروههای نوآور و استارتآپهای رسمی و غیر رسمی به انواع کنشهای نوآورانه مثل مسئلهیابی، حلمسئله، برنامهریزی، تسهیلگری، شتابدهی و… میپردازیم.

سال اول
ما در سال اول فعالیت خودمون، مدل اولیه پلتفرم رو توسعه دادیم. در این مدل، زیست بوم نوآوری ایران مثل یک شبکه توری تصور شده که ما یکی از گرههای (node) شبکهایم و در کنار فعالیتهای خودمون برای توسعه کل شبکه تلاش میکنیم. ساختار لابراتوار از یه اتاق فکر (با حضور حمیدرضا و ماهان) و یه تیم اجرایی تشکیل شده. متخصصهایی از حوزههای طراحی، راهبرد و فنآوری در تیم لابراتوار فعالیت میکنند.

سال دوم
در اوایل سال دوم توسعهی لابراتوار، ماهان به همراه حمیدرضا که عضو هیئت مدیرهی مهندسین مشاور نگین شهر آینده هم بود، با توجه به اشتراکات در چشماندازها، پیشنهاد یکی کردن مسیر توسعهی آتی مهندسین مشاور نگین شهر آینده و مسیر شکلگیری لابراتوار نوآوری رو به شادی عزیزی و علی نقوی نمینی (سایر اعضای هیئت مدیرهی این شرکت) ارائه کردند تا «لابراتوار نوآوری شهر آینده» که به اختصار «شهر آینده» خونده میشه به شکل رسمی شکل بگیره و برند آن به ثبت برسه.

طرح مویر (moire effect) نوعی خطای بصری است که بر اثر همپوشانی دو شبکه با ساختار کوچک ایجاد میشود، که هم در دنیای فیزیکی و هم دیجیتال رخ میدهد. از آنجایی که در فرهنگ سازمانی شهر آینده تجربه و همچنین ماهیت «خطا» ارزشمند و سازنده قلمداد میشود، طرح «مویر» به عنوان یک عنصر پر اهمیت در هویت دیداری در نظر گرفته شدهاست. طرح مویر هم در نشانِ اصلی استفاده شده و هم در الگوهای دیداری متعدد سازمانی حضور دارد.
نشانِ شهر آینده که بخش اصلی هویت دیداریاش است، از نظر هندسی؛ صفحهای بیضوی (مانند اثر انگشت) است که با تا خوردن، به شکل صورتِ انتزاعی انسان دیده می شود. علت اصلی استفاده از صورت انسان به عنوان نشان، تاکید برانسان-محور بودن ماهیت، فعالیتها و ارزشهای لابراتوار نوآوری است و به نحوی به ذهن انسان اشاره میکند که جایگاه تخیل، نوآوری و خلق است.
همکاران گذشته
بردیا حالت | نیکتا عسگری | امیر حسین طالبیان | پیام خوشطینت | سعید خانقشلاقی | سینا زیباکردار | سپهر صالحی | کسری قویدل